bhupal

Friday, March 19, 2010

Read Genral Question & Answer

1. In the U.S. Constitution, where will you find quotation marks?



Ans: The quotation marks place emphasis on the presidential oath of office in the Constitution.






2. Which U.S. president signed legislation to bring the Department of Agriculture into the Cabinet?


Ans: Abraham Lincoln approved the creation of the USDA.






3. Prior to its 1990 reunification, what name was placed on East Germany?


Ans: East Germany had been termed as the German Democratic Republic.






4. Andover, Mass., Answer Man-er Adam Poirier wants us to start primary efforts for baseball with this question: Name the seven ways a batter can get to first base.


Ans: The seven means of reaching first base safely are: a base hit, a base on balls (known as a walk) by the pitcher, a fielder's error, a fielder's choice on the batter or on a base runner, being hit by a pitched ball, a catcher's interference or a dropped third strike.






5. What organization was founded at a 1945 conference in San Francisco?


Ans: That conference was the base of starting the United Nations.






6. In a speech at Westminster College in Fulton, Mo., what famed phrase was used by Winston Churchill?


Ans: The British prime minister brought out the "Iron Curtain" in his speech.






7. In 1933, Franklin Roosevelt appointed the first woman to a Cabinet leadership post. Name the woman and, for bragging Rights, the Cabinet section that she led.


Ans: Frances Perkins was put in the lead post as secretary of the Department of Labor.






8. What country was expelled from the U.N. in 1971? What country replaced it?


Ans: The People's Republic of China (the Communist country on the Mainland of China) replaced the Republic of China (Taiwan), known generally as Free China.






9. What is an anthropoid ape?


Ans: That ape series is described in the Desk Encyclopedia as the animals closely resembling man -- gorillas, chimpanzees and orangutans.






10. Which Great Lake is completely within the borders of the United States?


Ans: Lake Michigan is the only Great Lake that is completely located in the United States.


No comments:

Post a Comment